Kőbánya

 

A Kőbányai Ifjúsági Sportegyesület (KISE) 1997. 03. 21-én alakult, a Budapest Football Club (BFC) utódjaként. Az egyesület, Kőbányán egyedüliként, kizárólag labdarúgó utánpótlás neveléssel foglalkozik. Az egyesület célja a sport szeretetére való nevelés egészséges gyermekek, illetve versenyképes labdarúgók képzése korszerű módszerek alkalmazásával.

A KISE székhelye a 1106 Gyakorló utca 25. szám alatt található. Létesítményünk 1 füves, 1 félpályás salakos pályával, 1 fedett salakos sátorral rendelkezik. Ezeken felül Budapest legújabb és egyik legkorszerűbb műfüves pályája áll rendelkezésünkre, melynek mérete 52x44m, 1105 Ihász utca 24. szám alatt található. A téli időszakban edzéseinket a műfüvön, vagy a Keresztury Dezső Általános Iskola tornatermeiben tartjuk.

Csapataink számára egységes edzésszerelést biztosítunk. Külföldi tornákon (Spanyolország, Olaszország, Németország, Ausztria, Franciaország) veszünk részt csapatainkkal, ezeken 1997-óta jelentős sikereket értünk el, torna győztesek lettek a spanyol, német, francia tornákon. A külföldi kupákon teljesítményünkkel, viselkedésünkkel mindig elnyertük a rendezők szimpátiáját emiatt Ők folyamatosan visszahívnak minket.

Szoros kapcsolatot alakítottunk ki a kőbányai óvodákkal, iskolákkal, amelyekben kihelyezett edzéseket, tanfolyamokat tartunk, alkalmazkodva a szülők igényeihez, lehetőségeihez. Természetesen az általunk kiválasztott gyermekek nemcsak a kihelyezett foglalkozásokon, hanem a KISE pályáján tartott edzéseken is részt vesznek. Csapataink az MLSZ, BLSZ által kiírt korosztályos bajnokságokban szerepelnek. Jelenleg kilenc csapatunk indul szövetségek által kiírt bajnokságokban. A Bozsik Labdarúgó Akadémia elnevezésű utánpótlás programban is részt veszün. (7, 9, 11, éves lányok és fiúk) Előkészítő csoportjaink számára tornákat szervezünk. A Kőbányai Diákolimpia labdarúgó küzdelmeit évek óta mi rendezzük a KISE sporttelepén.

A KISE a Kőbányai Önkormányzat, szponzorok támogatásából, valamint szülői hozzájárulásból működik.

A nálunk sportoló gyerekek életkora 5-19 évig terjed, számuk meghaladja a 200-at. 2003-tól kezdődően szem előtt tartva az UEFA kívánalmait lány csapat kialakítását kezdtük el. Mostanra eljutottunk odáig, hogy a lánycsapatunk hivatalos bajnokságban vesz részt, létszámuk lassan eléri a 40 főt. A 2004- 2005 bajnoki szezonban a BLSZ I/B-ben felnőtt csapatot indítottunk, és egy tartalék csapatot neveztünk a bajnokságba.

A játékosainkkal szakképzett edzők foglalkoznak, akik szakedzői, valamint a szükséges UEFA licenc végzettséggel rendelkeznek.